Filter producten

Prijs
1-16 van 81 producten

Goten om hemelwater netjes af te voeren

Bij een schuin dak is het belangrijk om dakgoten te plaatsen. Hiermee vang je het water op dat van het dak afstroomt bij een regenbui. Ook smeltwater van sneeuw komt netjes in de goot terecht. Met een dakgoot voorkom je dat over de hele lengte van het dak waterstralen naar beneden storten. Zonder dakgoot krijg je waterplassen en kuilen op plekken waar je ze niet wilt hebben. Met een dakgoot voer je het hemelwater mooi af naar een centraal punt, bijvoorbeeld een regenton of het riool. Bij Hubo kan je vele soorten goten kopen. 

De juiste dakgoot uitkiezen

Voor een goede afwatering dien je de juiste goot langs je dak te bevestigen. Ook is het belangrijk te letten op het aantal uitlopen en de diameter daarvan. Met de juiste combinatie zorg je dat al het water mooi wegloopt, zonder dat de dakgoot overloopt. Bij een groot dakoppervlak heb je bijvoorbeeld een grotere verwerkingscapaciteit nodig, dan een kleiner dak. Voor daken van schuurtjes of tuinhuisjes zijn er daarom minigoten verkrijgbaar. Voor daken van huizen worden meestal bakgoten, mastgoten of kraalgoten gebruikt. Deze goten zijn in diverse maten te koop. 

Voordelige kunststof dakgoot kopen bij Hubo

In de winkel van Hubo vind je goedkope dakgoten en ophangbeugels. Je kiezen uit diverse handige materialen, zoals uitlopen, eindstukken, verbindingsstukken en hoekstukken. Ook leveren we dakgootbeschermers. Door dit materiaal boven je dakgoot te plaatsen, zorg je dat bladeren en ander vuil niet voor verstoppingen kunnen zorgen.