Sleutels (dop/steek)

Filter producten

Prijs
1-16 van 137 producten

Dop- en steeksleutels: moeren en bouten vastdraaien

Wie aan het klussen gaat, komt op een bepaald moment bouten en moeren tegen. Deze bevestigingsmaterialen gebruik je onder andere bij het in elkaar zetten van meubilair. Voor het aandraaien of losdraaien van moeren en bouten heb je het juiste sleutelgereedschap nodig. Dopsleutels, inbussleutels en moersleutels zijn op dit vlak de meest gebruikte handgereedschappen. Hubo heeft een grote collectie sleutelgereedschap samengesteld. 

Sleutelen met dopsleutels en ratelsleutels

Dopsleutels worden gebruikt in combinatie met een ratelsleutel. Op de ratelsleutel passen meerdere maten dopsleutels. Het is handig een complete dopsleutelset in huis te hebben, want moeren en schroefbouten kom je in allerlei afmetingen tegen. De ratel maakt het stevig aandraaien van een moer of bout een stuk gemakkelijker. De draairichting van de ratel is te wijzigen. Je kan er dus zowel linksom als rechtsom mee draaien. Bij Hubo zijn losse doppen en complete doppensets met ratel verkrijgbaar. In ons assortiment vind je ook een kruissleutel met vier vaste doppen op de uiteinden. 

Verstelbare moersleutel en andere sleutelgereedschap

Moersleutels zijn leverbaar in bepaalde maten, maar je kan ook kiezen voor een verstelbare moersleutel. Dit populaire sleutelgereedschap staat ook wel bekend onder de naam bahco. Deze moersleutel heeft een stelschroef waarmee je grootte van de bek zelf kan instellen. Wil je werken met inbusbouten? Dan heb je een inbussleutel met de juiste maat nodig. Met een inbussleutelset heb je deze zo goed als zeker altijd in huis. Andere sleutelgereedschappen die je bij Hubo vindt, zijn onder andere pijpsleutels en kniesleutels.